7 نشانه کماشتهایی کودک که طبیعی نیست و باید به پزشک مراجعه کرد
✍️ نویسنده: صبا بابانیا
📅 تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۴
🔄 آخرین بروزرسانی: ۵ خرداد ۱۴۰۴
🏷️ دستهبندیها:
🏷️ برچسبها:
بیاشتهایی و غذانخوردن یکی از چالشهای رایج مادران و پدران با فرزندان خردسالشان است. تقریبا از 2 سالگی و با تغییر عادت غذایی کودک از شیرخوارگی به رژیم غذای سفره، بیاشتهایی نیز کمکم آغاز میشود. خردسالان در این سنین تحرک زیادی دارند و تمایل به بازی و تفریح دارند، بههمینخاطر برای غذا خوردن وقت نمیگذارند و بهمرور بیاشتها میشوند. از سوی دیگر کودکانی که با رژیمهای غذایی مختلفی و متنوع تغذیه نشدهباشد، ممکن است نسبت به خوردن غذاهای جدید مقاومت نشان دهند. البته گاهی بیاشتهایی کودک دلایل ریشهای و فیزیولوژیک دارد که باید حتما توسط پزشک متخصص اطفال یا متخصص بررسی و درمان شود. کماشتهایی و رژیم غذایی نادرست بهشدت در رشد جسمی و ذهنی کودک تاثیر میگذارد، لذا همواره عادتهایی غذایی کودک را بادقت بررسی کنید و حتی تغییرات کوچک را نیز ساده نشمارید.
سوالات متداول
ترجیحا از غذاهای خوشمزه و رنگارنگ، ظرفهای رنگی و فانتزی و میانوعده خوشمزه و مقوی استفاده کنید. غذا را تزئین کنید، کودک را در فرایند آمادهسازی و پخت غذا همراه کنید و برای غذا دادن به او وقت بگذارید.
میتوانید غذا را در تعداد وعدههای بیشتر با زمان کوتاهتر سرو کنید، فضای غذاخوری را تبدیل به محیطی شاد و دوستانه کنید و با کودک حرف بزنید. همچنین تزئین کردن غذا و وضع قوانین ساده میتواند به غذا خوردن کودک کمک کند.
کودکان زیر 3 سال گاهی از سر کنجکاوی و جلب توجه با غذای خود بازی میکنند اما در هر حالت باید با آرامش به رفتار او واکنش نشان داده و توضیح دهید که این کار درست نیست و نباید غذا را پرت کرد. صبور باشید و تلاش کنید تا کودک یاد بگیرد.
تلاش کنید تا جای ممکن غذاهایی مثل پیتزا، مرغ سوخاری، ناگت و پاستا را در منزل و به کمک مواد غذایی سالم برای او تهیه کنید. بهتر است که برای غذا خوردن در بیرون از منزل برنامه ریزی کنید و تنها روزهای خاصی را خارج از خانه دورهم غذا بخورید.