تقریبا اغلب کودکان هنگام خواب با ترس و اضطراب مواجه میشوند. ممکن است تاریکی، تنهایی و حتی کابوسهای شبانه علت این ترسهای کودکان باشد اما مهمترین مسئله این است که شما بتوانید ترس، استرس و از خواب پریدن کودک را مدیریت کنید و محیطی امن برای او ایجاد نمایید. ترس از ناشناختهها و مواجه نادرست با تنهایی و تاریکی باعث میشود تا کودک از تنها خوابیدن و ماندن در اتاق وحشت داشتهباشد. از سوی دیگر ترسهای نهفته و اضطرابهای ناخودآگاه کودک نیز ممکن است باعث شود تا او بترسد. جدای از اینکه علت ترس کودک شما چیست، مهمترین نکته آن است که شما بتواند شرایط را طوری مدیریت کنید تا کودک احساس امنیت خود را دوباره به دست آورد. در صورتی که ترسهای شبانه شدید هستند و با شب ادراری همراه هستند، حتما با روانشناس کودک صحبت کنید و از فرد متخصص کمک بخواهید.
سوالات متداول
ترس کودک را بیدغدغه مدیریت کنید...
کودکان از ناشناخته میترسند و ندانستن از اینکه چه چیزی در اطراف اتفاق میافتد ، آنان را به شدت میترساند.
بله قطعا، داشتن یک عروسک زیبا به کودک کمک میکند تا کمتر احساس تنهایی کند.
نه، تا جای ممکن بهتر است اجازه دهید تا کودک در تخت خود بخوابد و بر ترسهایش غلبه کند.
ممکن است کودکان با بهانه ترسناک بودن اتاقشان بخواهند تا کنار شما بخوابند و حتی کمی نیز لج کنند، اما تمام تلاش خود را بکنید تا کودک را در اتاق و تخت خود بخوابانید.
برای مدیریت این موضوع حتما با روانشناس کودک مشورت کنید، گاها علت شب ادراری، ترسهای ناخودآگاه است.
وحشت شبانه جز اختلالات خواب محسوب میشود که کودک با جیغ، گریه و فریاد از خواب بلند میشود. این صحنه برای والدین بسیار نگرانکننده است اما کودکان اغلب بعد از پایان حمله به خواب میروند. این اتفاق در خواب عمیق کودک رخ میدهد، بنابراین کودکان چیزی به خاطر نمیآورند. استرس، دلایل ژنتیکی، عدم تکامل سیستم عصبی و شرایط نامناسب محیطی میتوانند باعث بروز این چالشها شوند.